Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı için İkinci Açık Çağrı
Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’nın ikinci açık çağrı dönemi için başvurular 15 Ağustos 2022, Pazartesi günü başladı.
Ana kültürel merkezlerin ötesinde farklı aktörler arasındaki diyaloğun ve işbirliğinin geliştirilmesine odaklanan hibe programı, Türkiye genelinde etkileşimi ve ağ oluşturmayı teşvik ediyor. Şehirler arası projelerin uygulanması ve farklı şehirlerden kültürel aktörlerin bu projelere dahil edilmesi amacını taşıyan Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’na başvurular 12 Eylül 2022, Pazartesi günü saat 18.00’de sona erecek.
Programa sadece dernek, vakıf, kooperatif statüsüne sahip
(yasal statüsü bulunan) sivil toplum kuruluşları başvuru yapabiliyor. Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’na başvuracak adayların en az beş yıllık faaliyet geçmişine sahip olmaları şartı aranıyor. Başvurulan proje kapsamında gerçekleştirilmesi öngörülen aktivitelerin birden fazla şehri kapsaması ve İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapılan başvurular için iştirakçilerin başka şehirlerden olması gerekiyor
Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’na, değişim programı organizasyonu, konuk sanatçı programı, konferans serisi, şehirler arası eğitim programı, kurumlar arası ağ geliştirme programı ve sergi projeleriyle başvurulabiliyor.
CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı
Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’nin farklı bölgelerinde sivil toplum çalışmaları ve kültür-sanat alanında diyaloğun, işbirliğinin ve iletişimin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.
Başvuruda bulunan projeler değerlendirilirken hak temelli faaliyetleri destekleyen; farklı etnik, dinî, dilsel geçmişe sahip aktörleri bir araya getiren; cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, sosyal uyum, insan hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları gibi konulara odaklanan faaliyetlere öncelik veriliyor.
Başvurular, CultureCIVIC web sitesi üzerinden ulaşılabilen Başvuru Portalı üzerinden yapılıyor. Adaylar koşullarla ilgili detaylı bilgiye Başvuru Rehberi ve Sıkça Sorulan Sorular sayfalarından ulaşabilirler.