Tıklayın!
Görüntü, Kayıt ve Arşiv
Görüntü, kayıt ve arşivin etiği ve politikası ekseninde tasarlanan bu atölye, toplumsal hafıza ve görsel sanatlar ilişkisi, eleştirel arşivcilik, arşivin yaratıcı kullanımı, sivil toplum ve sanatın kesişiminde toplumsal hafıza gibi konulara odaklanıyor.
İkinci Eşikte Birlikte Atölyesi, CultureCIVIC, İstasyon: Nesin Köyleri Derneği ve SAHA işbirliğiyle Şirince’deki Nesin Sanat Köyü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek. Program, bir ortak üretim alanı oluşturmayı, sürdürülebilir ilişkiler için iletişim olanakları açmayı ve alandaki meseleleri beraberce tartışmayı amaçlıyor.
Kültür-Sanat İletişiminde Metin Yazımı
Bu atölye ile katılımcıların fikirleri yazıya aktarma becerilerinin geliştirilmesi, yazıda eşitlik ve kapsayıcılık konusundaki farkındalıklarının yükselmesi, metinlere eleştirel bakış kapasitesinin artması ve kültür alanında metin yazarken farklı okuyucu kitlelerini gözetmek konusundaki yetkinliklerinin desteklenmesi hedefleniyor.
açık uçlu toplaşmalar
İçerik tasarımı ve yürütücülüğünü Eylem Ejder’in üstlendiği, Mardin'de gerçekleşek atölye Mardin, Diyarbakır, Batman illerinden gelecek başvurulara açıktır. Açık çağrıya cevaben yapılan başvurular arasından seçilecek 18 katılımcının yol, konaklama ve yemek masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacaktır.
7 Haziran – 21 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 17 başvuru yapıldı.
Başvurular, Katalist kurucu ortağı Jülide Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Sinan Erensu, Institut français Ankara müdürü Sophie Gauthier ve İKSV genel müdür yardımcısı Yeşim Gürer Oymak tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.
Başvurular, küratör Ulya Soley, Tarabya Kültür Akademisi finans ve geçmiş dönem konuk sanatçı fonu koordinatörü Tijen Togay, İstanbul Bienali kaynak geliştirme koordinatörü Ceren Hamiloğlu ve küratör Başak Doğa Temür tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.
Başvurular, Ege Derneği yönetim kurulu başkanı Hale Eryılmaz, İKSV Prodüksiyon departmanı yöneticisi Ali Uluç Kutal, Goethe-Institut İstanbul kütüphane müdürü Sanem Yardımcı, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu kültür işleri koordinatörü Aslı Yurdanur ve Anadolu Kültür program koordinatörü Latife Uluçınar tarafından değerlendirilerek destek verilecek 8 proje belirlendi.
Tıklayın!
1 Şubat – 15 Mart 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 106 başvuru yapıldı.
Başvuruları için
Son Günler!
25 - 45 yaşları arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların ve beraber proje üretecek sanatçılardan oluşan grupların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu, her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlıyor.
2 Mayıs – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 151 başvuru gerçekleşti.
CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı, sanatçılar ve küratörler için 17 - 23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Şirince’deki Nesin Sanat Köyü'nde altı gün sürecek bir atölye düzenliyor.
Tüm Türkiye'den katılımcılara açık olan atölyede sanatçı ve küratörlerin yol, konaklama ve yemek masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacak.
için Son Günler!
Programa, çevrimiçi ve matbu yayın, gazetecilik, belgeselcilik, koleksiyon ve arşivcilik faaliyetleri, konser, performans, tiyatro ve film prodüksiyonu, sergi, atölye-seminer-sempozyum ve eğitim programı projeleriyle başvurulabiliyor.
1 Mart – 2 Mayıs 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 147 başvuru gerçekleşti.
Başvurular için
Son Günler!
Yapısal Destek Hibe Programı, kültür-sanat buluşmaları için yenilenmiş mekânların sağlanması sonucunda daha geniş bir izleyici kitlesinin etkinliklere katılabilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Açık Çağrı için
Son Günler!
Şehirler arası projelerin uygulanması ve farklı şehirlerden kültürel aktörlerin bu projelere dahil edilmesi amacını taşıyan Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı, Türkiye genelinde etkileşimi ve ağ oluşturmayı teşvik ediyor.
10 Ekim – 15 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 84 başvuru yapıldı.