Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN
KENTLER ARASI AĞ GELİŞTİRME HİBE PROGRAMI

Desteklenen Projeler Açıklandı

Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı'nın ikinci açık çağrı döneminde desteklenen projeler belli oldu. Türkiye genelinde merkeziyetçi olmayan bir etkileşimi ve ağ oluşturmayı teşvik eden Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’nın amacı, şehirlerarası büyük ölçekli projelerin uygulanması ve farklı şehirlerden kültürel aktörlerin bu projelere dahil edilmesidir.

15 Ağustos – 12 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 30 başvuru yapıldı. Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’nın koşullarını eksiksiz sağlayan ve başvuru belgelerinin tümünü dolduran başvurular CultureCIVIC ekibi tarafından yapılan teknik değerlendirme sonrasında jüri üyelerine iletildi. Başvurular, gazeteci ve sanat yazarı Özlem Altunok, İKSV'den Kültür Politikaları Çalışmaları Departmanı Proje Yöneticisi Ayberk Çelikel, Danimarka Kulturinstitut ülke müdürü Füsun Eriksen, Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği'nin Sivil Toplum ile İşbirliği Sorumlusu Romain Lachambre ve sivil toplum profesyoneli Başak Tuğsavul tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.

Desteklenen Projeler

Liste proje adı, yürütücü kurum ve faaliyet şehirlerini içerir, proje adına göre alfabetik olarak hazırlanmıştır.

  • AÇIKalan - Kamusal ve Katılımcı Performans Etkinliği
    Genedos Kooperatifi
    Antalya, İzmir, Rize
  • Anadolu’nun Müzik Hafızaları Buluşmaları
    Anadolu Müzik Kültürleri Derneği
    Adana, Diyarbakır, Kayseri, Mersin
  • Bir Karşılaşma, Diyalog ve Katılım Aracı Olarak Feminist/Queer Biyografi Atölyesi
    Sınırlı Sorumlu ADA Eğitim Kooperatifi (Ankara Dayanışma Akademisi)
    Ankara, Diyarbakır, Van

Gelecek Açık Çağrılar

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında başvuruda bulunan projeler değerlendirilirken hak temelli faaliyetleri destekleyen; farklı etnik, dinî, dilsel geçmişe sahip aktörleri bir araya getiren; cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, sosyal uyum, insan hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları gibi konulara odaklanan faaliyetlere öncelik veriliyor.

Hibe programları, “Yerel Projeler”, “Yapısal Destek”, “Kentler Arası Ağ Geliştirme” ve “Sanatsal Üretim” başlıklı farklı ihtiyaçlara yönelik dört farklı kategoride kültürel projelere destek sağlıyor. Program kapsamında toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye 1.6 Milyon avro destek sağlanacak.

2023’te yılında gerçekleşecek açık çağrıların takvimine buradan ulaşılabiliyor.

Bu sayfa 7 Aralık 2022 tarihinde yayına alındı.