Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi
19, 20, 26 Mart 2022
Sunumların kayıtlarına Öğrenme Alanı’ndan ulaşabilirsiniz.
CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı çerçevesinde 19, 20 ve 26 Mart tarihlerinde 10.00 – 16.00 saatleri arasında çevrim içi olarak Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi düzenlendi.
İçerik tasarımı akademisyen ve araştırmacı Ayça İnce ile işbirliği içinde gerçekleştirilen Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi, kültürün gündelik hayatın içinde yer bulan popüler, yüksek, alt vb. anlamlarına ve disiplinler arası veya üstü incelemelere odaklandı. Atölyede, Dr. Ayça İnce’nin "Kültürel Çalışmalardan Kültür Politikası Çalışmalarına" sunumu, yazar ve müzisyen Bülent Somay’ın "Kültürel Çalışmalar Öldü mü?" provakatif sorgulaması ve eğitmen-sanatçı Bager Akbay’ın araştırma, tasarım ve sanat üretimi süreçlerinin içiçe geçtiği yolculuğuna odaklandığı sunumları yer aldı. Her sunumun ardından katılımcılarla beraber gerçekleştirilecek “derin dalış” oturumlarında sunumlar detaylı olarak tartışmaya açıldı. Atölye, dışavurumcu sanat ve sosyal dönüşüm alanlarında çalışan Aylin Vartanyan’ın yürüteceği uygulamalı "Forum Tiyatrosu" çalışmasıyla sona erdi.
CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı
Bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’nin farklı bölge ve şehirlerinde faaliyet gösteren sanatçılara, kültür sanat girişimlerine ve sivil toplum çalışanlarına eğitim desteği sağladığı çevrim içi atölyeler düzenliyor. Farklı başlıklarda düzenlenecek 12 atölye, CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı’nın da belkemiğini oluşturuyor. 2022 ve 2023 boyunca düzenlenecek atölyeler aracılığıyla, öncelikli olarak katılımcılar arasında işbirliği ve diyalog için gerekli zeminin yaratılması amaçlanırken; aynı zamanda katılımcıların kültür yönetimi ve sivil katılım konularındaki becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütülüyor. CultureCIVIC yürütücü ortakları Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ücretsiz olarak düzenlenen atölyelere, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında, kültür-sanat kurumlarında, üniversitelerde veya bağımsız olarak kültür-sanat temelli projeler tasarlayan ve yöneten kişiler başvurabiliyor.