Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

Animasyon Dünyasına Yolculuk

Temmuz 2022 - Haziran 2023
DİYARBAKIR

Animasyon yapımları, çocukların kendilerini tanımalarına olanak sağlayan, onlara düşünme ve sorgulama fırsatı veren önemli bir gelişim aracıdır. Animasyon Dünyasına Yolculuk projesi, çocukların animasyon temelli atölyeler ile düşünme, sorgulama, hayal kurma, projelendirme, iletişim becerilerinin ve yaratıcılıklarının geliştirilmesini hedefliyor.

Atölyenin konuları arasında aşağıdaki başlıklar yer alıyor:

  • Karakter Yaratma ve Çizgilerle Çocukların Dünyasında Buluşma
  • Senaryo Yazma
  • Kamera ve Fotoğraf Çekimleri
  • 2D Animasyon
  • 3D Animasyon


7 -15 yaş arasındaki çocukların katılımına açık olacak atölyeler, alanında uzman kişiler tarafından verilecek ve her atölyeye 15 çocuk katılacak. 

Gerçekleştirilen atölyeler sonunda çocukların ürettiği çıktıların paylaşıldığı bir etkinlik düzenlenecek. Etkinlik, animasyon alanında çalışan uzmanların, çocuklara yönelik yaratıcı çalışmalar geliştiren profesyonellerin, eğitim kurumlarının, çocuklarla çalışan sivil toplum kuruluşlarının ve ailelerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Animasyon Dünyasına Yolculuk projesi kapsamında yapılacak atölyelere mekan ve ekipman desteği; başta Diyarbakır Sanayi Mektebi, Anima Prodüksiyon olmak üzere ZarokMa ve Anka Dil ve Sanat Eğitim Kooperatifi gibi, uzun yıllardır çocuklara yönelik çalışmalar yürüten kurumlar tarafından sağlanacak.

Stop-motion animasyon atölyesi, 2020

Önce Çocuklar Derneği

Önce Çocuklar Derneği, çocuk hakları sözleşmesi çerçevesinde çocukların psiko-sosyal, kültürel-sanatsal ve dilsel, zihinsel ve fiziksel gelişimine yönelik çalışmalar yapmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile 2017 yılında Diyarbakır’da kurulmuştur.

Dernek, kültür ve sanat alanındaki farklı tema ve konularda projeler geliştirerek, çocukların katılımı ve öncülüğünde üretimler yapmayı, bu üretimleri görsel medya platformları aracılığı ile olabildiğince çok fazla çocuğa ulaştırmayı amaçlamaktadır. Bu anlamda, dernek Kürtçe’nin Kurmancî ve Zazakî/Kirmanckî lehçelerinde yayın yapan çocuk kanalı Zarok TV ile özellikle üretimlerin çocuklara ulaştırılması konusunda ortak çalışmalar yürütmektedir.

Bu sayfa 23 Haziran 2022 tarihinde yayına alındı.