Arkadaşı
Arıyoruz!
Goethe-Institut İstanbul çatısı altında görev alacak ve
1 Ocak 2025 itibariyle başlamak üzere tam zamanlı koordinatörler arıyoruz.
Açık olan altı pozisyonla ilgili detaylar ve başvuru şartlarına dair bilgiler için tıklayın.
2025'te
Devam
Ediyoruz!
Hibe ve kapasite geliştirme programlarımızla ilgili detaylar ve açık çağrı takvimi çok yakında duyurulacak.
29 Kasım Cuma gününe ertelenmiştir.
Kültür Sanat
Günleri
Etkinlik, CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı'nın 2022 yılından beri dört farklı hibe kategorisinde desteklediği 200 projeden küçük bir seçkiyi bir araya getiriyor. Tiyatrodan müziğe, filmden çağdaş sanata çeşitli mecralarda CultureCIVIC desteğiyle üretilmiş eserler ilk kez toplu olarak izleyecilerle buluşuyor. Tüm etkinlikler ücretsizdir.
Tıklayın!
Görüntü, Kayıt ve Arşiv
Görüntü, kayıt ve arşivin etiği ve politikası ekseninde tasarlanan bu atölye, toplumsal hafıza ve görsel sanatlar ilişkisi, eleştirel arşivcilik, arşivin yaratıcı kullanımı, sivil toplum ve sanatın kesişiminde toplumsal hafıza gibi konulara odaklanıyor.
İkinci Eşikte Birlikte Atölyesi, CultureCIVIC, İstasyon: Nesin Köyleri Derneği ve SAHA işbirliğiyle Şirince’deki Nesin Sanat Köyü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek. Program, bir ortak üretim alanı oluşturmayı, sürdürülebilir ilişkiler için iletişim olanakları açmayı ve alandaki meseleleri beraberce tartışmayı amaçlıyor.
Kültür-Sanat İletişiminde Metin Yazımı
Bu atölye ile katılımcıların fikirleri yazıya aktarma becerilerinin geliştirilmesi, yazıda eşitlik ve kapsayıcılık konusundaki farkındalıklarının yükselmesi, metinlere eleştirel bakış kapasitesinin artması ve kültür alanında metin yazarken farklı okuyucu kitlelerini gözetmek konusundaki yetkinliklerinin desteklenmesi hedefleniyor.
açık uçlu toplaşmalar
İçerik tasarımı ve yürütücülüğünü Eylem Ejder’in üstlendiği, Mardin'de gerçekleşek atölye Mardin, Diyarbakır, Batman illerinden gelecek başvurulara açıktır. Açık çağrıya cevaben yapılan başvurular arasından seçilecek 18 katılımcının yol, konaklama ve yemek masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacaktır.
7 Haziran – 21 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 17 başvuru yapıldı.
Başvurular, Katalist kurucu ortağı Jülide Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Sinan Erensu, Institut français Ankara müdürü Sophie Gauthier ve İKSV genel müdür yardımcısı Yeşim Gürer Oymak tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.
Başvurular, küratör Ulya Soley, Tarabya Kültür Akademisi finans ve geçmiş dönem konuk sanatçı fonu koordinatörü Tijen Togay, İstanbul Bienali kaynak geliştirme koordinatörü Ceren Hamiloğlu ve küratör Başak Doğa Temür tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.
Başvurular, Ege Derneği yönetim kurulu başkanı Hale Eryılmaz, İKSV Prodüksiyon departmanı yöneticisi Ali Uluç Kutal, Goethe-Institut İstanbul kütüphane müdürü Sanem Yardımcı, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu kültür işleri koordinatörü Aslı Yurdanur ve Anadolu Kültür program koordinatörü Latife Uluçınar tarafından değerlendirilerek destek verilecek 8 proje belirlendi.
Tıklayın!
1 Şubat – 15 Mart 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 106 başvuru yapıldı.
Başvuruları için
Son Günler!
25 - 45 yaşları arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların ve beraber proje üretecek sanatçılardan oluşan grupların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu, her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlıyor.
2 Mayıs – 14 Temmuz 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 151 başvuru gerçekleşti.
CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı, sanatçılar ve küratörler için 17 - 23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Şirince’deki Nesin Sanat Köyü'nde altı gün sürecek bir atölye düzenliyor.
Tüm Türkiye'den katılımcılara açık olan atölyede sanatçı ve küratörlerin yol, konaklama ve yemek masrafları CultureCIVIC tarafından karşılanacak.
için Son Günler!
Programa, çevrimiçi ve matbu yayın, gazetecilik, belgeselcilik, koleksiyon ve arşivcilik faaliyetleri, konser, performans, tiyatro ve film prodüksiyonu, sergi, atölye-seminer-sempozyum ve eğitim programı projeleriyle başvurulabiliyor.
1 Mart – 2 Mayıs 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 147 başvuru gerçekleşti.
Başvurular için
Son Günler!
Yapısal Destek Hibe Programı, kültür-sanat buluşmaları için yenilenmiş mekânların sağlanması sonucunda daha geniş bir izleyici kitlesinin etkinliklere katılabilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Açık Çağrı için
Son Günler!
Şehirler arası projelerin uygulanması ve farklı şehirlerden kültürel aktörlerin bu projelere dahil edilmesi amacını taşıyan Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı, Türkiye genelinde etkileşimi ve ağ oluşturmayı teşvik ediyor.
10 Ekim – 15 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 84 başvuru yapıldı.
İkinci Açık Çağrı
için Son Günler!
25 - 45 yaşları arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların ve beraber proje üretecek sanatçılardan oluşan grupların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu, her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlıyor.
son başvuru tarihi
Tıklayın!
Projeler
Açıklandı
15 Ağustos – 12 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşen açık çağrıya toplam 30 başvuru yapıldı.
İkinci Açık Çağrı Dönemi için Başvurular için
1 Gün Uzatıldı!
son başvuru tarihi
Desteklenen Projeler
Açıklandı!
1 Temmuz – 1 Ağustos 2022 tarihleri arasında açık olan proje çağrısına toplam 160 başvuru gerçekleşti.
İkinci Açık Çağrı Dönemi için
Başvurular
Başladı!
son başvuru tarihi
Tıklayın!
Üçüncü Açık Çağrı
Dönemi için
Başvurular
Başladı!
son başvuru tarihi
Tıklayın!
7 Mart – 11 Nisan 2022 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 264 başvuru gerçekleşti.
İçerik tasarımı akademisyen ve araştırmacı Ayça İnce ile işbirliği içinde gerçekleştirilen Kültür: Nasıl Çalışır? Nasıl Çalışılır? Atölyesi, kültürün gündelik hayatın içinde yer bulan popüler, yüksek, alt vb. anlamlarına ve disiplinler arası veya üstü incelemelere odaklandı.
Projeler
Açıklandı
Sanatsal Üretim Fonu’nun 17 Ocak – 18 Şubat 2022 tarihleri arasındaki birinci açık çağrısına toplam 209 başvuru gerçekleşti.
25 - 45 yaş arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu yararlanıcılarına, kültür-sanat alanından ve akademik çevreden yetkin isimlerin danışmanlığında geliştirecekleri eserler için destek veriyor.
Değerlendirme
Atölyesi
Yürütücülüğünü ve içerik tasarımını Başak Tuğsavul ve Musa Çopur’un üstlendiği atölyede, proje izleme,
gösterge belirleme, veri toplama, değerlendirme, raporlama gibi başlıklar ele alındı.
Yürütücülüğünü ve içerik tasarımını Başak Tuğsavul ve Musa Çopur’un üstlendiği İzleme ve Değerlendirme Atölyesi’nde, proje izleme, gösterge belirleme, veri toplama, değerlendirme, raporlama gibi başlıklar ele alındı.
sunumların kayıtları yayında
Son Günler!
Yerel Projeler Hibe Programı’na
Türkiye’de yerleşik, resmi statüsü olan veya olmayan
sivil toplum kuruluşları, girişimler ve
kâr amacı gütmeden proje üretmek isteyen
tüm bireyler başvurabiliyor.
Sorulan
Soruları
İncelediniz mi?
İçerik tasarımı akademisyen ve araştırmacı Ayça İnce ile işbirliği içinde gerçekleştirilen atölye, egemen kültür tanımları ve “kimin kültürü?” sorgulamaları arasına sıkışmış olan günümüz sosyo-kültürel alanını, bu alanın başlıca aktörleri olan kültür-sanat ve sivil toplum temsilcilerinin sahadan getirdiği deneyim ve meseleler ekseninde yeniden tartışmaya açtı.
Tıklayın!
Atölye kapsamında, Ayfer Bartu Candan, Levent Soysal ve Merve Bedir birer sunum gerçekleştirdi ve Aylin Vartanyan uygulamalı bir çalışma yürüttü.
Sunumların tamamının kayıtlarına ve üç gün süren atölyeden kesitlerin yer aldığı 72 dakikalık bir özet videoya buradan ulaşabilirsiniz.
Fonu'na
Başvurular İçin
Son Günler
25 - 45 yaş arasında olan, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçıların ve beraber proje üretecek sanatçılardan oluşan grupların başvurularına açık olan Sanatsal Üretim Fonu, her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlıyor.
Desteklenen Projelerin
Detayları için Tıklayın!
Hibe Programı’nın Birinci Açık Çağrı Döneminde Desteklenen Projeler
Açıklandı
Hibe Programı’na Başvurular
Sona Erdi.
Kuruluşların bağımsız olarak faaliyet gösterme kapasitesini geliştirmeyi ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlamayı amaçlayan Yapısal Destek Hibe Programı için başvurular sona erdi.
Son Günler!
Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlayan
CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı’nın
ilk açık çağrısını yaptığı Yerel Projeler Hibe Programı için başvurular devam ediyor.
16 Kasım’da!
CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı proje ekibi, 16 Kasım 2021 Salı günü saat 15.00’te adaylar için bir bilgilendirme toplantısı düzenleyerek
22 Eylül’de!
Kentler Arası Ağ Geliştirme Hibe Programı’nı ve Başvuru Portalı’nı tanıtıyoruz.
Devam Ediyor!
Ankara, İstanbul ve İzmir gibi ana kültürel
merkezlerin ötesinde farklı aktörler arasındaki diyaloğun ve işbirliğinin geliştirilmesine
odaklanan hibe programı, Türkiye genelinde
merkeziyetçi olmayan bir etkileşimi ve
ağ oluşturmayı teşvik ediyor.
Yerel Projeler Hibe Programı’nı ve Başvuru Portalı’nı
12 Temmuz ve 11 Ağustos’ta Zoom üzerinden
iki bilgilendirme toplantısıyla tanıtıyoruz.
Kültür Sanat
Destek Programı Çevrimiçi Basın Toplantısıyla Tanıtıldı
Kültür Sanat
Destek Programı Tanıtım Filmi
Logomuzun ardında yatan kavramsal çerçeveyi eğlenceli bir 2D animasyon filme dönüştürdük.