Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir

Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Goethe-Institut Istanbul sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

EN

Sanatsal Üretim Fonu

Türkiye'de yerleşik, görsel sanatlar alanında çalışan, 25 ile 45 yaş arasındaki sanatçıların ve sanatçı kolektiflerinin başvvurusuna açık olan Sanatsal Üretim Fonu, desteklenen başvuru sahiplerine, Türkiye sanat alanından yetkin isimlerin danışmanlığında geliştirecekleri eserler için destek veriyor. Böylece projeye davet edilen sanatçılara danışmanlık, deneyim paylaşımı, kültürel altyapı geliştirme ve ağ kurma olanağı sağlanması hedefleniyor.

Program, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi kültürel merkezlerin ötesine uzanan geniş bir coğrafyadan sanatçıların katılımını odağına alıyor.

Bu sayfa 23 Haziran 2021 tarihinde yayına alındı.
Son güncelleme: 18 Kasım 2022

Sanatsal Üretim Fonu’nun 4 Eylül – 4 Ekim 2023 tarihleri arasında açık olan çağrısına toplam 121 başvuru yapıldı. Sanatsal Üretim Fonu’nun koşullarını eksiksiz sağlayan ve başvuru belgelerinin tümünü dolduran başvurular CultureCIVIC ekibi tarafından yapılan teknik değerlendirme sonrasında jüri üyelerine iletildi. Başvurular, küratör Ulya Soley, Tarabya Kültür Akademisi finans ve geçmiş dönem konuk sanatçı fonu koordinatörü Tijen Togay, İstanbul Bienali kaynak geliştirme koordinatörü Ceren Hamiloğlu ve küratör Başak Doğa Temür tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.

Sanatsal Üretim Fonu’nun 1 Şubat – 15 Mart 2023 tarihleri arasında açık olan çağrıya toplam 106 başvuru yapıldı. Başvurular, öncelikle CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı proje ekibi, daha sonra, küratör Kevser Güler, Tarabya Kültür Akademisi Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Çiğdem İkiışık, İstanbul Bienali İletişim ve Operasyon Koordinatörü Pelin Kuş ve küratör Başak Doğa Temür tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.

Sanatsal Üretim Fonu’nun 17 Ocak – 18 Şubat 2022 tarihleri arasındaki birinci açık çağrısına toplam 209 başvuru gerçekleşti. Başvurular, öncelikle CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı proje ekibi, daha sonra, DEPO Proje Koordinatörü Aslı Çetinkaya, Venedik Bienali Uluslararası Sanat ve Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu İş Geliştirme ve Proje Koordinatörü Duygu Şengünler, küratör Başak Doğa Temür, Kültür için Alan Program Yöneticisi, yazar Melida Tüzünoğlu ve sanatçı Dilek Winchester tarafından değerlendirilerek destek verilecek projeler belirlendi.